I am a Finnish freelance photographer and journalist living in Parainen, a small town in the archipelago of Turku. I work for Finnish magazines, and usually write and photograph my own articles. I am interested in multicultural and social issues; human rights, religions and different life styles. I live part of the year in Spain and work with same topics there as well. Here you can find some selected articles I have both written and photographed - they are all in Finnish as published originally.

Halauksesta kaikki alkoi

Pakolaiset sopeutuivat Nauvon pikkukylään, samoin kyläläiset heihin. Vapaehtoistyöllä oli iso merkitys. Sitä tekivät niin nauvolaiset eläkeläiset kuin turvapaikanhakijat. Vapaehtoistyö tuo tunteen osallisuudesta ja sitoo ihmiset yhteisöön. ET - Lehti  15 / 2016 Linkki juttuun netissä

Lastenhoitaja valtameren takaa

Espanjassa työpäivät ovat pitkät ja monet perheet palkkaavat lastenhoitajan kotiin. He ovat poikkeuksetta maahanmuuttajia ja siirtolaisia, joilla on usein omat lapset kotimaassa. Lapsen Maailma 4 / 2017 Linkki juttuun netissä

Luokkaretkeilijä

Anna Kontula on luokkaretkeilijä, joka tanssii eduskuntatalon kellarissa. Hänen tiensä vei leipäjonosta eduskuntaan. Kontulasta luokkaeroista on tärkeä puhua: vain nimeämällä asiat tulevat näkyviksi. Luokka vie huomion köyhyyttä synnyttäviin rakenteisiin. Lapsen Maailma 2 / 2017 (PDF)

Valamossa olen kotona

Isä Simeon saarnasi jo pikkupoikana kaloille. Teatterityön ja kahden avioeron jälkeen hänestä tuli munkki Valamon luostarissa. Moni näkee teatterin ja uskonnon toistensa vastakohtina, mutta Isä Simeonista asia on toisin: taide on parhaimmillaan hengellistä. Sekin tavoittelee kokemusta, jota ei voi ilmaista sanoin. Kodin Kuvalehti 10 / 2015 (PDF)  

Saariston Lapset

Turun saaristoon muuttaa pitkästä aikaa enemmän ihmisiä kuin sieltä pois. Uuden sukupolven saaristolaislapset käyvät päiväkodissa lautalla.  Meidän perhe 6 / 2017 (PDF)

Kylä johon Suomi lopuu

Saaren ainoalla tiellä on mittaa kaksi kilometriä ja se vie kivisen saaren päästä päähän. Matka mantereelta tänne kestää viisi tuntia ja 35 asukkaan ikkunoista avautuu näkymä avomerelle. Tälläiseen paikkaan ei asetu, ellei rakasta luonnon ihmistä suurempaa mahtia. Mikä muu saa ihmisen asettumaan Suomen eteläisimmälle saarelle? Maalla 8 / 2017 (PDF)

Kimpassa maalle

Suomen ensimmäinen yhteisökylä Livonsaari on monen unelman täyttymys. Asukkaat löytävät saaristosta sopivissa määrin yhteisöllisyyttä ja omaa rauhaa. Vanha koulu on kylän suosittu kohtaamispaikka. Kodin Kuvalehti 1 / 2015

Linkki Juttuun netissä

Hyvästi hötkyily

Muutama vuosi sitten Peter Mustelin jätti työnsä teollisena muotoiljana ja muutti veneellä työtään tekeväksi posteljooniksi Korppooseen. Elämässä saaristossa on oma rytmi: asiat hoidetaan, muttei koskaan hätiköiden. Mahtipontinen luonto muistuttaa, ettei ihminen viime kädessä ole kaiken valtias. Kotiliesi 24 / 2016

Hyviä ihmisiä

Nauvon saapui viime syksynä pakolaisperheitä Irakista ja Afganistanista. Vaikka hätämajoitus lakkautettiin, monet perheet jäivät: lämmin kanssakäyminen nauvolaisten kanssa on tehnyt saaristolaiskylästä kodin. Saman ikäiset lapset ovat yhdistäneet perheitä. Lapsen maailma 9 / 2016 (PDF)

Kaipuu kotiin ei hellitä

Georgia on käynyt kolme sotaa lyhyen itsenäisyytensä aikana. Niiden jäljiltä maassa on 280 000 sisäistä pakolaista. Pakolaisten toiveet kotiinpaluusta kuihtuvat: suurin osa on odottanut paluuta hylätyissä rakennuksissa yli 20 vuotta. Lapsen Maailma 3 / 2014 (PDF)

Sukupolvelta toiselle

Turun saariston trooli-kalastajaa ja Helsingissä asuvaa kirjailijaa yhdistää se, että molemmat tekevät samaa työtä kuin oma isä. Ammatti ja koulutustaso periytyvät yhä Suomessa usein. Troolikalastaja ei voi kuvitella itselleen toista työtä: merellä on vapautta.  Lapsen Maailma 9 / 2016 (PDF)

Saariston melukylä

Kun mantereen jälkeen ylittää kolme suurta siltaa, taittaa lossilla pari kilometriä ja jatkaa mutkittelevaa pikkutietä pitkin ohi rehevien niittyjen, saapuu meren poukaman perällä nököttävään Kirjaisten kylään. Sen väkiluku on nousussa vuosikymmenten jälkeen. Kotivinkki 15 / 2016 (PDF)

Morsiusmarkkinoilla

Bulgarialaisessa Stara Zagoran kaupungissa on käynnissä Kalaidzhi romanien vuoden tärkein juhla: nuoret löytävät yhä puolisonsa markkinoilta. Toisin kuin vanhempanasa, nykynuoret haluavat tutustua toisiinsa ennen avioliittoa. Ilman rahaa morsiammesta ei kuitenkaan voi haaveilla.  Maailman Kuvalehti 5 / 2013 (Nettilinkki)


Lohdun tuoja

Sisar María Ángelesin kanssa on vaikea sopia tapaamista. Hän on kiireinen aamusta iltaan. Arkisin nuori nunna opettaa liikuntaa ja uskontoa madridilaisessa koulussa. Siinä ei ole hänestä mitään ristiriitaista – henki ja ruumis, ne muodostavat kokonaisuuden. Molempia tarvitaan hyvään elämään ja Jumalan palvelemiseen. Maailman Kuvalehti 7 / 2014 (Nettilinkki)

Eloisa Madrid

Madrid on vastakohtien kaupunki. Se keittää elämäniloisesta asenteesta, ikiaikaisista perinteistä ja uusimmista trendeistä ainutlaatuisen seoksen. Periespanjalainen Madrid on myös monipuolinen. Eri kaupunginosat ovat lähekkäin, mutta tuntuvat kukin omalta maailmalta. Eeva 2 / 2015 (PDF)

Maku merestä

Aamu tuoksuu merelle. Se puskee pitkin Rinlon kylän kapeita katuja aina sisälle taloihin saakka. Aamu on vasta aluillaan, mutta rantaviivan kivikko on täynnä pieniä hahmoja, hanhenkaulan pyytäjiä. Galicia on kuuluisa merellisetsä ruokakulttuurista. Hintavimpia herkkuja ovat hanhenkaulat, percebesit. Matkaopas 1 / 2013 (PDF)

Using Format